yogapraktijk ingeborg coppens

Ingeborg

Sinds 1990 ben ik met Yoga bezig. Tijdens een moeilijke periode kreeg ik van mijn buurvrouw destijds de tip om eens iets aan ontspanning te gaan doen en zo kwam ik met Yoga in aanraking. Het ontvangen van de yogalessen en het ervaren van de uitwerking die me dit gaf zette me aan om hier dieper op door te gaan.

Ik wilde graag wat meer weten van de achtergrond van yoga en wilde datgene wat ik ervoer ook graag aan anderen kunnen overdragen. In 1993 ben ik begonnen met de 3-jarige opleiding voor yoga docente bij Opleidingscentrum Mudita in Den Bosch.

Yoga

In 1995 ben ik begonnen met het geven van yogalessen. Vervolgens heb ik een bijscholing gedaan in het geven van yogalessen aan zwangeren en een bijscholing voor het geven van yoga aan ouderen.

In 1996 heb ik de opleiding zwangerschapsyoga gevolgd. In 1998 heb ik een opleiding gevolgd bij Shantala Massage in Rotterdam (o.a. babymassage). In 2000 en 2001 heb ik een opleiding Chakra-psychologie gedaan bij Mieke de Bock en Miriam Wapenaar in Bunnik waarmee ik heden ten dage mijn yogalessen verrijk.

   Yoga

 

2007 was voor mij het jaar van bewustzijnstrainingen. Daarna heb ik nog een meditatie training gevolgd. In 2010 de opleiding tot Kinderyoga docente gevolgd bij Samsara opleidingen en de workshop Basiskracht bij Marijke Ludwig. In 2014 Buteyko ademtechnieken gevolgd.

Eind 2014/2015 heb ik een bijscholing gedaan voor Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma's en Kringspieren bij Samsara in Deventer en eind 2015 de opbouw van asana's vanuit de bekkenbodem.

   Yoga

In 2017 heb ik de Vakopleiding tot Stoelmasseur gevolgd bij KIOM te Einhoven.

In 2020 ben ik de opleiding Yoga & Kanker bij Samsara gestart.

Yoga is een onderdeel van mijn manier van leven geworden. Ik heb ervaren dat yoga je niet alleen ontspanning biedt op momenten dat je het nodig hebt maar dat je er ook een rijker mens van wordt. Dit wil ik graag met je delen.

2022 Zwangerschapsmassage diploma behaald bij KIOM.

2023 MasterClass Yoga Nidra behaald.

 

ingeborg coppens yoga
ingeborg coppens yoga
ingeborg coppens yoga
ingeborg coppens yoga

©2024 Yogapraktijk Ingeborg Coppens ( Tilburg - Reeshof ) | QBiek Webdesign